Sun. Sep 15th, 2019

The Abandoned Windmill

High-quality, original research into alternative energy

Student: “Eigenlijk werkt het té goed”

3 min read

Eva Drukker (24) heeft genoten van insecten gezien ze dertien was. De genegenheid is echt consequent opmerkelijk dat ze op insecten op bedoelde “groene daken” keek tijdens haar master op het gebied van biologie. Samen met de uitvoering: ze situeerde een wesp die echt absoluut nooit in Nederland was gevestigd.

Samen met Bureau Stadsnatuur deed de 24-jarige stagiair onderzoek naar ‘groene dakbedekkingen’ in Nederland. Verschillende van de inspiratiebronnen voor het onderzoek was om te analyseren dat het aantal bugs feitelijk goed rond vliegt op een hoogte van honderd bepaalt. Drukker deed dit door het onderzoeken van groene dakbedekkingen op verschillende hoogtes in Amsterdam, Rotterdam, Wageningen en Utrecht.

INFO – Een groene dakbedekking is een dakbeheer dat bestaat uit een vegetarische laag. Hierdoor kunnen zowel de achtertuin als de planten op het dak groeien. Bovendien biedt een groen daksysteem een ​​grote beveiliging voor de woning. Er is weinig onderzoek gedaan naar de biodiversiteit van milieuvriendelijke dakbedekkingen. Daarom wilde Bureau Stadsnatuur onderzoek verrichten naar 21 milieuvriendelijke dakbedekkingen in Nederland. Eva Drukker was een van de leerlingen die hierbij hielp.

De belangstelling voor bugs is in feite rond gezien dat jonge mensen. Eva is geboren vanaf 13 jaar en behoorde tot de Nederlandse jongerenorganisatie voor de natuur. “Aanvankelijk gebruikte ik dit bedrijf vooral om sociaal contact te maken. Maar toen ons bedrijf tijdens een reis kleine honden ging opnemen, vond ik het in feite een grote hoeveelheid opwindend. Dat is echt waar mijn interesse voor insecten vandaan komt.”

Mede vanwege deze uitstekende jeugdgeest besluit Eva om de biologie te bekijken. Als ze op zoek is naar een examenbeurs tijdens haar professionele niveau, ziet ze openingen vanuit Bureau Stadsnatuur op Facebook. “Ze waren op zoek naar iemand die van plan was om onderzoek te doen naar insecten op een milieuvriendelijk dak. Ik vermoedde al snel: dit is iets voor mij. Ik moet dit krijgen.”

Eco-vriendelijk dak.
Bron: Eva Drukker.

Het groene dak van het Erasmus MC in Rotterdam waar de wesp feitelijk werd ontdekt.
Een nieuw insect in Nederland.

Eva Drukker fietste over de milieuvriendelijke daken in Amsterdam samen met overvolle fietstassen. Deze zakken wemelden van strikken van insecten. “Toen belde ik de bel op verschillende van de structuren met milieuvriendelijke daken en begon ik ook insectenstrikken te plaatsen, waarbij ik het plantenleven evalueerde naast het bepalen van de dakbedekking.” Meestal onderzocht Eva 3 daken per dag. De komende tijd verkreeg ze opnieuw de insectenvangsten om te zien welk ongedierte ze eigenlijk had gevangen.

Totdat Drukker op een ochtend een feitelijk unieke bug in haar vangst op het milieuvriendelijke dak van het Erasmus MC had gevonden. “Ik vermoedde al snel: dit is iets speciaals.” Ze stuurde de parasiet naar verschillende specialisten, maar niemand begreep wat het was. Tot het in handen kwam van Lecturer of Biology Kees voertuig Achterberg. “Hij zei tegen mij: gefeliciteerd, dit is echt een geheel nieuw type in Nederland. Nou, toen was ik eigenlijk aan het duiken naar geluk. Als bioloog is dit een verlangen om uit te komen.”

De opmerkelijke hoeveelheid insecten op het milieuvriendelijke dak.
Ondertussen heeft Eva haar opleiding en leren en ontdekken praktisch afgerond, maar het onderzoek gaat door. Een nieuwe stagiair neemt het werk van haar over. De leerling kan momenteel echter een conclusie trekken. “Het is ongelooflijk dat de verscheidenheid aan ongedierte feitelijk naar een hoger, groen dak wordt gelokt. Dus de hoogte doet er niet toe. Heb je een hoger terras? Daarna kun je er ook planten op zetten. De insecten vinden over het algemeen plaats. Ongedierte zijn eigenlijk zo belangrijk voor de wereld, zo’n milieuvriendelijk dakbedekking kan een oplossing zijn. “

Voor mensen die misschien aarzelen over parasieten, heeft Eva ook een inzicht: “Insecten blijven in feite ongelooflijk goede huisdieren. Je hebt er geen last van. Ze komen alleen maar rond. En als je geen planten in huis hebt, hebben ze gewonnen vliegen ook niet recht uw verblijf in. “

De enthousiaste student zelf is eigenlijk niet virtueel klaar met de bugs. Ze wil een Ph.D. hiervan. “Er zijn in feite verschillende vragen die ik van plan ben op te lossen, zoals: voer de insecten jaarlijks terug? Insecten zijn in feite zeker ongelooflijk uniek. Ze geven zoveel aan ons, zonder dat we het ook zien.”

More Stories

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *